Begrafenis of crematie Pekela

Een persoonlijke uitvaart in Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Boven Pekela

Voor een persoonlijke, integere begrafenis of crematie in de regio Pekela kunt u terecht bij uitvaartvereniging Mekander en Diedel Wessels Uitvaartzorg. Wij kennen de mogelijkheden, ruimtes en diensten in de gemeente Pekela: Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Boven Pekela.

Opbaren in Pekela

Opbaren in Pekela kan in de aula aan de Wedderweg in Oude Pekela en in Rouwcentrum Raadhof in Nieuwe Pekela, een prachtige locatie in sfeervolle omgeving. Ook in Pekela kiezen steeds meer mensen voor thuisopbaring. Zo kunnen nabestaanden op elk moment, zo vaak ze willen, in vertrouwde omgeving op bezoek bij de overleden dierbare. Voor thuisopbaring leveren wij leveren alle benodigdheden, zoals koeling, kist of opbaarplank, schermen en decoratieve elementen.

Uitvaartplechtigheden in Pekela

Pekela telt vele kerken, zoals de Rooms-Katholieke, Protestantse en Vrije Evangelische kerken in Oude Pekela en de Christelijke Gereformeerde, Nederlands Hervormde, Lutherse en Rooms-Katholieke kerk in Nieuwe Pekela. De meeste Pekelder begrafenisplechtigheden vinden plaats in een van deze kerken. Voor condoleances en informele bijeenkomsten na de uitvaart bieden de verenigingsgebouwen van deze kerken ruimte. Andere mogelijkheden zijn onder meer Pekelahof in Oude Pekela of een plechtigheid op het water van het Pekelderdiep. Wat uw wensen ook zijn, wij doen alles om ze in te willigen.

Begraven of cremeren in Pekela

Pekela telt twee unieke begraafplaatsen. De Lutherse begraafplaats op de grens van Oude en Nieuwe Pekela is één van de slechts twee Lutherse begraafplaatsen in Nederland. En de Gereformeerde begraafplaats in Nieuwe Pekela is eveneens een van de weinige Gereformeerde begraafplaatsen van Nederland. Andere mogelijkheden zijn de Hervormde, Rooms-Katholieke en algemene begraafplaatsen in Oude en Nieuwe Pekela. Crematies van overledenen uit Pekela vinden in veel gevallen plaats in het crematorium van Uitvaartcentrum Oost-Groningen in Winschoten. U kunt echter ook kiezen voor onder meer crematorium Cereshof in Stadskanaal of Crematorium Groningen.

Wilt u ook lid worden van Mekander? U bent al lid vanaf € 7,- per maand.

Waarom lid worden van Mekander?

Samen elkaars lasten dragen

Samen dragen we de lasten bij een sterfgeval. Deze menselijke maat van het eeuwenoude noaberschap is het fundament onder uw uitvaartvereniging Mekander. Als lid krijgt u in ruil voor uw contributie een natura-uitkering voor uw begrafenis of crematie: vergoeding van de uitvaartkosten tot de maximale pakketwaarde.

Elke uitvaart tot wel 50% goedkoper

Een persoonlijke uitvaart, maar dan veel goedkoper. Een betaalbare begrafenis of crematie voor iedereen, uitvaartvereniging Mekander maakt het mogelijk. Zo profiteren onze leden van de dienstverlening tegen gereduceerd tarief door onze eigen uitvaartverzorger Diedel Wessels. Bovendien hebben wij geen winstoogmerk, zodat wij de contributie zo laag mogelijk kunnen houden.

Ruimte, tijd en persoonlijke betkenis

Elke uitvaart verdient persoonlijke benadering. Daarom geven wij de nabestaanden alle ruimte die zij nodig hebben om op gepaste wijze afscheid te nemen van hun overleden dierbare. Wij spreken de taal van onze leden en kennen de lokale tradities en gebruiken.

mekanderhartje

Uitvaarten met elkaar, voor elkaar

Elke uitvaart tot wel 30% goedkoper voor leden van uitvaartvereniging Mekander.
Wij houden de contributie laag omdat wij geen winst hoeven te maken.