Terug naar Blogs van Mekander

Je uitvaart waar je wieg heeft gestaan - Mekander

Gepubliceerd op:
Je uitvaart waar je wieg heeft gestaan - Mekander

“Regel je uitvaart goed. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen die je dierbaar is”, zegt Anneke Horlings, uitvaartleidster voor Mekander.

‘Wat heb jij al gedaan om je uitvaart goed te regelen?’

Ze voelt zich persoonlijk betrokken bij Oost-Groningen en mensen in het gebied. “Wil je een persoonlijke uitvaart in de regio waar je wieg heeft gestaan? Of waar je altijd hebt gewoond, gewerkt, gelachen en geleefd? Bij Mekander regel je het goed, persoonlijk en betaalbaar”, zegt onze uitvaartleidster Anneke Horlings uit Veendam.

Wat vind jij belangrijk bij een uitvaart?

“De uitvaart moet heel goed passen bij de overledene en nabestaanden. En daar gaan wij best ver in. Wil je graag dat wij de uitvaart verzorgen in je achtertuin, dan doen wij dat. Onlangs was er een uitvaart waarbij een kist met een persoonlijke tint gewenst was. Dat hebben we toen persoonlijk naar wens gemaakt.”

Wat is het bijzondere aan Mekander?

“De roots van Mekander liggen in Oost-Groningen. We ervaren telkens weer dat veel mensen het prettig vinden als de uitvaartleider ‘gewoon Gronings’ is en de taal van de mensen hier spreekt. Met twee voeten op de grond, met een hartelijk woord en een arm om de schouder als het nodig is. Onzichtbaar als het kan, zichtbaar als het moet. Niets is mooier dan na de uitvaart te horen, dat we het tot in de puntjes en helemaal naar wens hadden geregeld.”

Heb je nog een tip over het regelen van de uitvaart?

“Zorg dat je het goed hebt geregeld. Wij weten uit ervaring hoe verschrikkelijk het is voor partners, ouders of kinderen als bij het overlijden van een dierbare blijkt dat er niks is geregeld. Terwijl zij alle ruimte nodig hebben voor hun emoties, moeten ze plotseling van alles gaan regelen of zelfs financieren. Daarom zeg ik: Regel je uitvaart goed. Dat doe je niet voor jezelf, maar voor iedereen die je dierbaar is.”

 

Ik wil direct mijn uitvaart goed geregeld hebben

Algemene Leden Vergadering (ALV)

Algemene Leden Vergadering (ALV)

 Algemene Leden Vergadering van Mekander (Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken UA) gepland voor 20 mei 2021 GAAT NIET DOOR!
 
Elke uitvaart tot wel 30% goedkoper voor leden van uitvaartvereniging Mekander.
Wij houden de contributie laag omdat wij geen winst hoeven te maken.